web analytics
Acasă > Sanatatea ta > Unghiile- oglinda corpului

Unghiile- oglinda corpului

Unghiile sunt o oglinda a corpului care arata deficitul de elemente din corp. Carentele de vitamine, minerale, sau elementele necesare vietii sunt aratate mai jos, coroborate cu felul in care arata unghiile, dar si alimentele de unde aceste elemente se pot obtine.
Unghiile subtiri si cu pete albe – Organismul tau are nevoie de zinc. Trebuie sa consumi: legume, fasole boabe, ciuperci, cereale integrale, drojdie de bere.
Unghiile care cresc foarte greu – De asemenea, ai nevoie de zinc. Unghiile deformate si zimtate – Corpul tau are nevoie de fier si vitamina A. Trebuie sa consumi: legume verzi, morcovi, pepene, dovleac, carne rosie.
Unghiile fragile – Ai nevoie de biotina. Trebuie sa consumi: ciuperci, grapefruit, pepene rosu, banane, capsuni. De asemenea, se prea poate sa ai nevoie si de fier, pe care-l poti obtine, consumand carne rosie, legume verzi si morcovi.
Unghiile cu striatii verticale sau orizontale – Corpul tau are nevoie de vitamina B. Trebuie sa consumi: morcovi, spanac, orez brun, pepene, nuci. Pielitele descuamate – Organismul are nevoie de alimente bogate in acid folic. Trebuie sa consumi: orz, tarate, legume, linte, ciuperci, portocale, guava, legume verzi.
De retinut! Este foarte important sa nu iei prea multe suplimente alimentare pentru a imbunatati sanatatea unghiilor, deoarece o cantitate prea mare a unei vitamine poate face unghiile fragile si casante. in schimb incearca sa-ti iei necesarul de vitamine si minerale din alimente.
Vitamina B7 sau vitamina H (biotina) este o vitamina necesara cresterii normale si sanatatii unghiilor noastre. Ca surse avem carnea proaspata, legumele si fructele crude, drojdia de bere, organele de vita, laptele, produsele lactate, galbenusul de ou, cerealele integrale, conopida, porumbul, nucile. Ajuta de asemenea si la cresterea parului prin stimularea radacinii, intarzie caderea parului si impiedica incaruntirea prematura. 

Sursa: Cafeneaua astrelor

  1. Nici un comentariu momentan.
  1. Nici un trackbacks momentan.
Trebuie să fii logat pentru a povesta un comentariu.