Acasă > Teorie > Suprafata echivalenta termic

Suprafata echivalenta termic

Suprafata echivalenta termic a unui corp de incalzire este de fapt o marime conventzionala, care caracterizeaza puterea termica a unui corp de incalzire. Aceasta este o marime care se determina, se stabileste, de catre laboratorul de specializat care efectueaza aceasta determinare in conformitate cu STAS 11247/2-79 (daca nu e cumva anulat). Aceasta putere echivalenta termic este stabilita in urmatoarele condiţii uzuale de proiectare:
Temperatura de intrare (tur) si de iesire (retur), a agentului folosit la incalzire (apă) este de 95/75 grd Celsius, iar temperatura interioara a incaperii este de 18 grd Celsius.
  1. Corpul de incalzire este racordat la instalaţia de incazire cu turul in partea superioara iar returul in partea inferioara si opusa celei in care este racordat turul.
  2. Corpul de incalzire este montat pe un perete exterior, sub fereastra, la o distanta de 50mm de perete.
  3. Corpul de incalzire este vopsit la exterior in culori deschise si nu contine pigmenti metalici.
  4. Presiunea atmosferica este cea de la nivelul marii, adica 1,013 bari.

Astfel, in conditiile aratate mai sus, un metru patrat de suprafata echivalenta este aceea suprafata a corpului de incalzire care cedeaza 525W.

Dar pentru ca conditiile reale in care functioneaza un corp de incalzire sunt diferite de cele da mai sus si in consecinta puterea termica reala trebuie recalculata.

S reprezinta totalitatea suprafetelor corpului de incalzire care sunt spalate de aer.

  • Sechiv este suprafata echivalenta termic a unui corp de incalzire.

Nota:

AICI este aratat modul de actualizare a valoarii unui metru pătrat de suprafaţă echivalenta termic la valoarea de 425 W in condiţiile in care un ghid din 2001 modifica STAS 11 984-83 conform conform SR ISO 3148. Astfel valorile de mai sus 95/75/18 sunt inlocuite cu valorile de 90/70/20.

  1. Nici un comentariu momentan.
  1. Nici un trackbacks momentan.
Trebuie să fii logat pentru a povesta un comentariu.