web analytics
Acasă > Instalatii sanitare > Spalarea caloriferelor cu DESOX 80

Spalarea caloriferelor cu DESOX 80

Vreau sa precizez ca aceasta spalare am efectuat-o cu ajutorul unei firme specializate. Aceasta avea in dotare o pompa, alimentata la 220V, cu un rezervor si un robinet cu trei căi, care putea introduce in instalatia de incalzire agentul de spalare cind intr-un sens cind pe tur, cind pe retur. In acest fel, desi solutia de spalare nu a fost incalzita , dupa 3 ore apa de clatire a fost curata. Instalatia de incalzire era compusa dintr-o centrala Motan si 4 calorifere: volumul cred ca este sub 100 de litri. Fiind mai nou instalata, desi am avut doua calorifere de fonta, instalatia a fost relativ curata si concentratia produsului Desox 80 a fost sub 2%. Apoi am montat inca un calorifer de 21 de elementi care nu a fost spalat de la PIF la blocului, fiind in fosta uscatorie. Aici a fost mai mare concentratia produsului DESOX 80, dar si timpul mai mare datorita depunerilor. In rindurile de mai jos am transcris instructiunile de folosire ale acestui produs care se aflau pe un bidon de 20 de litri.Alaturat voi posta si fotografii ale instructiunilor acestui produs DESOX 80, in româna.
Descriere: produsul DESOX 80 este o solutie compusa din mai multi acizi: citric,sulfuric si glicolic. Prin compozitia sa DESOX 80 disolva carbonatii si acizii, permite dezincrustarea si dizolvarea de punerilor de calcar si de oxizi. Actiunea este sigura si asigura o curatare completa a instalatiilor in timp de intervente determinat. Pe toata durata operatiei DESOX 80 nu ataca metalele care intra in compozitia instalatiilor. Este un lichid de culoare galbuie care are un pH intre 4 si 5 si are stabilitate pina la 90 grade Celsius. Desox 80 poate fi folosit in doua moduri:
· prin introducere in instalatie si recirculare cu ajutorul pompelor din dotare
· sau prin circulare fortata cu ajutorul unei pompe exterioare de tip TUBNET.
Dozajul va fi intre 5 si 10% in functie de gradul de murdarie al instalatiei de timpul de recirculare si de posibilitatile de incalzire ale solutiei. In cazul unei instalatii murdare se recomanda spalarea de doua ori. Inainte de interventia asupra unei instalatii trebuie verificata ca instalatia sa aiba un sistem de degazare, si cu o supapa care functioneaza. De asemenea verificati si starea generala a instalatiei prin inspectarea coroziuni interne si externe a tevilor, la traversari, radiatoarele, zonele cu circulatie dificila, blocajul vanelor, cu scopul de a masura si micsora riscurile de scurgeri. Tratamentul consta in eliminrea carbonatilor si oxizilor pulverulenti si pot surveni scurgeri ulterioare prin indepartarea acestor depuneri colmatante.
Tehnologia spalarii cu produsul DESOX 80:
1-Golirea instalatiei
2-Umplerea si golirea dozei
3-Verificati ca circulatia produsului sa fie corespunzatoare prin masurarea pH-ului care trebuie sa se situeze in jurul valorii in toate radiatoarele si punctele de curatare.
4-Lasati sa circule intre 4 si 48 de ore in functie de doza, de gradul de murdarie, de incalzirea solutiei cu DESOX 80 si de recirculare
5-Verificati incalzirea totala a instalatiei.
6-Golirea totala a instalatiei
7-Clatirea cu apa cu precadere a a robinetelor,radiatoarelor ptr a putea crea circulari preferentiale de clatire. Se verifica pH-ul in diferite puncte care trebuie sa fie intre 6 si 7, apropiat de neutralitate.
8-Reumplerea si introducerea neutralizantului. Asigurati-va ca solutia circula in toata instalatia. Masurati pH care trebuie sa fie mai mare de 10 timp de o ora fiind recirculat.
Goliti , clatiti pina cind apa este curata si ph-ul este ca la punctul 7.
10-Reumpleti cu produsul inhibitor de coroziune.
Fiind un produs acid, trebuie sa va asigurati in timpul operatiuni ca degazajul este facut corspunzator.
Considerind ca este posibil sa existe puncte moarte in timpul golirii este necesar o neutralizare dupa golire si clatire.
Este un produs pentru utilizare exclusiv profesională. A se raporta la fisa de securitate si a instructiunilor. Nu ne asumam responsabilitatea in care produsul nu este utilizat conform prescripţiilor.
Atentionari:
Provoaca arsuri
-Risc de leziuni oculare grave
-In cazul contactului cu ochii spalati din abundenta cu apa si consultati un specialist
-Purtati imbracaminte adecvata si un aparat de protectie a ochilor
-In caz de accident consultati imediat un medic si daca e posibil aratati eticheta produsului
-Aruncati produsul si recipientul ca pe un deseu periculos
  1. Nici un comentariu momentan.
  1. Nici un trackbacks momentan.
Trebuie să fii logat pentru a povesta un comentariu.