web analytics
Acasă > DIY, Instalatii sanitare, Sfaturi practice > 17. Sfaturi practice : cum se aeriseste un calorifer

17. Sfaturi practice : cum se aeriseste un calorifer

Se montează pe circuitul de tur, cel care vine la calorifer17.Cum se aeriseste un calorifer cu sau fara robinet de aerisire? Un calorifer care are un robinet de aerisire se aeriseste astfel: se inchide robinetul de tur, cu centrala oprita, cu o surubelnita adecvata se desurubeaza surubul robinetului de calorifer cu atentie. Se are grija ca jetul sa poata fi orientat in asa fel incât apa sa poata fi usor captata intrun recipient adecvat.  Se va auzi un zgomot facut de laminarea aerului la iesirea din robinet cu atât mai tare cu cât este mai mare presiunea in instalatie. Se va avea grija sa nu se deschida prea mult ca sa nu se piarda surubul care face inchiderea. Se lasa robinetul deschis pina se termina de iesit aerul si apoi si apa care iese cu aer, pina când jetul de apăa este linistit, continuu. Se restabileste după fiecare calorifer aerisit presiunea nominala in instalatia de incalzire. E bine ca daca se aerisesc toate caloriferele din instalatie sa fie inchise toate robinetele de tur ale caloriferelor, sau robinetul de tur al centralei, daca exista montat

Un calorifer care nu are robinet de aerisire, se aeriseste oprind prima data turul caloriferului. Daca robinetul de tur de tip colţar nu se poate actiona (e blocat) se opreste robinetul de tur al centralei. E bine sa-l deblocati, asa cum este aratat aici.  Apoi se infasoara o cârpă umeda peste piulita olanteza (spre calorifer) cu scopul de a dirija apa care va iesi catre in jos unde se pune un vas de colectare. Se slabeste cu mare atenţie si se incearca a se departa robinetul de calorifer in asa fel incât sa permita eliminarea aerului acumulat in partea de sus a caloriferului. După aerisirea unui calorifer se restabileste presiunea nominala in sistem.

P.S. Pentru ca am vorbit de aerisire, stiati ca cuvântul ,,aerisirea” este cel mai mare cuvânt din limba româna care are sens si daca e citit de la coada spre capat?

  1. Nici un comentariu momentan.
  1. Nici un trackbacks momentan.
Trebuie să fii logat pentru a povesta un comentariu.