web analytics
Acasă > DIY, Sfaturi practice > Sfaturi practice 1-4

Sfaturi practice 1-4

Sticla de adeziv, de prenadez1. Cum sa păstrezi solutia de lipit de tip aracet in stare buna? Soluţia de aracet, pe scurt aracetul este un lipici care e facut pe baza de apă si selipeste cel mai  adesea lemnul si hîrtia. Pentru ca atunci când sunt calduri mari ca sa nu se  ingroase sau sa se usuce solutia prin evaporarea apei, cu atenţie, se pune in sticla apa in asa fel ca aceasta sa se prelinga pe peretele sticlei, până cînd se obţine deasupra solutiei un stra de 4-5 mm. Prin aceasta fel de a turna apa nu se amesteca cu aracetul.

2. Cum sa nu iti faca floare vinul slab alcoolizar ? La fel ca mai sus se toarna si cam 100ml alcool dublu rafinat intro damigeana de 50l cu vin mai slab de 7-9 grade, care a stat din fiert si a fost transvazat de pe drojdie. Acesta ar prinde floare in contact cu aerul s-ar transforma in oţet. Alcoolul, având o densitate mai mică, ramâne separat mai mult timp deasupra si apoi difuzează in sratul superior si mareste alcoolemia stratului superior. Nu e o solutie de lunga durata pentru recuperarea vinului decât ridicarea alcolemiei cu alcool distilat din trevere. Acesta nu se simte in vin, având aceeasi origine-strugurii si acelasi mod de fermentare.

3.  Cum sa dezizolezi un conductor de cupru izolat cu email? Un conductor Cu-Em(cupru-email) folosit la bobinarea motorarelor, sau transformatoarelor mici, daca este mai subtire in zona in care trebuie dezizolat ca sa fie lipit pe o parte mai groasa de conductor sau pe borna, prin dezizolare mecanica cu şmirgel sau cu un cuţit se poate rupe sau i se poate micsora sectiunea in acea zona. Pentru dezizolare se ia o aspirina si pe ea se aseaza porţiunea de conductor pe care vrem sa-l dezizolam si cu letconul electric sau pistolul de lipit apasam deasupra pastilei tragind totodata conductorul ca pe sub letcon sa treaca toata porţiunea de dezizolat. Nu stiu daca sunt nocive sau toxice gazele emanate dar inţeapă tare la nas provocând o stare foarte neplacuta. Deci feriţi-vă sa inhalaţi. Poate functiona si deizolarea si cu alte pastile, deci pastrati pastilele expirate pentru dezizolare. Succes.

Sticla de adeziv_4. Cum se păstreaza soluţia de prenadez? Am spus prenadez unei soluţii de lipit pe baza de cauciuc natural care se poate gasi in comerţ sub diferite denumiri si cu care se obţine in principiu o lipitura elastica pentru piele, cauciuc, materiale de vinilin etv. Aceasta la calduri se evapora si gazele de solvent se strecoara afara din recipient prin filetul de la dop.  Totoodata in timpul folosirii, din neatentie  sau din graba picaturi de adeziv ramân pe filet, iar la o ulterioara folosire a adezivului vom constata ca dopul este lipit si nu se poate deschide sticla. Pentru prevenirea acestei situaţii ,inainte de a insuruba dopul, peste el asezati o bucata dintro punga de PVC, mai subţire si asugurati-va ca prin insuburare folia de punga va ramine intacta (nu se va rupe  prin insurubarea dopului) si in acest fel dopul nu se va mai lipi. Pentru a avea la indemână un betisor cu care sa  intindeti adezivul , puneti un cauciuc si un betisor de frigaruie asa ca in figura alaturata.

  1. Nici un comentariu momentan.
  1. Nici un trackbacks momentan.
Trebuie să fii logat pentru a povesta un comentariu.