web analytics
Acasă > Instalatii sanitare > Robinetul flotor

Robinetul flotor

Acest tipt de robinet flotor este folosit la rezervoarele de WC care DSC07331sunt montate, sus pe perete sau altfel spus vasul de spălare WC. În desenul alaturat vom explica modul de functionare al unui astfel de robinet flotor, iar in imaginea din dreapta aratam cum este montat in rezervorul de fonta şi cum arata la interior un astfel de rezervor după 40 de ani de serviciu. Închiderea şi deschiderea lui este comandată de un plutitor 5 , aşa cum se vede din figura din stânga sau in imaginile din dreapta sau de Robinetul flotor-scaun admisie apamai jos. Acesta este alcătuit din corpul propriu-zis al robinetului în care este fixat racordul 1 Robinet flotor tip nou-pistonulal robinetului, racord care este de 1/2”. În interiorul corpului este montat pistonul 3, care are la capăt prinsă garnitura de cauciuc, 2. Acest piston are posibilitatea de a se mişca înspre racord, acţionat de plutitor prin intermediul tijei 6 şi în sens invers datorită presiunii apei din reţea. Când nivelul apei din rezervor scade, tija nu mai apasă pe piston, iar presiunea apei care e exercitată Robinet flotor de tip nou-asezare garnitura etansareprin orificiul racordului în capătul pistonului devine mai mare ca forţa tijei şi pistonul e îndepărtat. Rezervorul de plastic-vedere interioaraCăpăcelul 4 nu dă voie ca pistonul să iasă din corpul robinetului, iar ştiftul împiedică tija sa iasă din corpul robinetului. Pierderile de apă se  datorează în
 primul rând deteriorarii plutitorului de plastic sau de polistiren expandat care s-au umplut cu apă (forţa, conform legii lui Arhimede, a scăzut) sau s-a desprins din tijă. Sau tija este ruptă, dacă este confecţionată din oţel, datorită ruginirii accentuate. Robinetul flotor-prinderea de bazinApoi datorită Robinet flotor-partial asamblatîmbătrânirii cauciucului sau deteriorării garniturii apa mai pătrunde în vasul de spălare chiar dacă pistonul este apăsat pe racordul 1. Înlocuirea garniturii se face prin demontarea ştiftului 7, deşurubarea capacului 4 şi scoaterea pistonului 3.
Mai prezentam si un alt tip de robinet flotot al carui principiu de functionare este acelasi : admisia apei în rezervorul WC este oprita in Robinet flotor-parti componentemomentul in care este atins un anumit nivel reglat al apei. Cel care este prezentat in fotografii are avantajul ca reglajul nivelului apei se face mai usor prin stringerea sau desurubarea surubului din figura in care e aratat un astfel de robinet flotor montat pe un rezervor de plastic. La flotoarele vechi reglarea nivelului apei in bazin se făcea prin deformarea tijei pe care era plutitorul încât să fie mai lasat sau mai ridicat faţă de nivelul fundului rezervorului WC. O alta metoda de reglaj a nivelului apei este folosita prin inclinarea parghiei de care este legat plutitorul: tija se introduce intr-o piesa crenelata care se strânge peste o alta piesa cu acelasi profil, iar fixarea in pozitia dorita se face prin strangerea unei piulite fluture, asa ca in fotografia din stânga. Aici putem vedea o alta constructie mai ales a pistonului care are sectiunea in forma de cruce cu aripi egale ceea ce a dus la spargerea garniturii de inchidere. Scaunul flotorului este acelasi ca si la cel de mai sus cu o gaura de 3mm, corpul aproape este acelasi : difera diametrul tevii de admisie al apei in rezervor.
  1. Nici un comentariu momentan.
  1. Nici un trackbacks momentan.
Trebuie să fii logat pentru a povesta un comentariu.