web analytics
Acasă > Scoaterea petelor, Sfaturi practice > Cum se scot petele de pe obiectele din piele

Cum se scot petele de pe obiectele din piele

Petele de grasime se inlatura cu ajutorul unei carpe curate inmuiate in neofalina sau terebentina. Inainte de a aplica acest tratament se verifica pe o portiune ascunsa , pentru a evita eventualele decolorari ale pielii.

Petele de creion chimic se inlatura cu un amestec de alcool si otet ( o lingurita de otet la 100 ml alcool).

Petele de dulceata si cele de praf se elimina cu un burete inmuiat in apa calduta sapunita , apoi locul respectiv se sterge cu apa curata.

Petele de lichior se curata cu acid tartric sau cu acid citric ( sau chiar cu zeama de lamaie). Inainte de a aplica acest tratament se verifica pe o portiune ascunsa , pentru a evita eventualele decolorari ale pielii.

Mucegaiul format se poate indeparta prin tamponare usoara cu o solutie amoniacala de 5 % , urmata imediat de stergerea cu o carpa uscata .

De asemenea , acesta se poate inlatura prin frecare usoara a portiunilor respective cu un glaspapir fin. Acest din urma tratament se aplica in special in cazul pantofilor.

Petele de noroi se indeparteaza cu o ceapa taiata in doua , cand ceapa devine murdara , se taie o felie din ea si se continua operatia.

La indepartarea petelor de iarba de pe pielea alba se procedeaza astfel : se sterg portiunile respective cu neofilina sau terebentina , apoi se trateaza cu apa oxigenata in care se adauga amoniac ( 5 picaturi de amoniac 10 % la 100 ml apa oxigenata 3 %)

Hainele de piele de capra se curata odata pe an , cu un amestec obtinut din lapte fiert si apa in cantitati egale , cu ajutorul unui postav fin inmuiat in amestecul respectiv. Pe masura ce se curata , suprafata curata se sterge cu o tesatura flanelate , moale , uscata.

Urmele lucioase ( de la guler , revere , maneci ) care apar in timpul purtarii hainelor de antilopa se inlatura , stergand locul respectiv cu o radiera de cerneala sau cu o radiera pentru masina de scris sau chiar cu o periuta cu perii tari, Aceleasi procedee se aplica si gentilor , manusilor si pantofilor de antilopa care prezinta asemenea urme. manusile de piele alba se curata stergandu-le usor , de mai multe ori , cu faina alba sau pudra de talc , dupa care se scutura si se perie cu o perie moale.

  1. Nici un comentariu momentan.
  1. Nici un trackbacks momentan.
Trebuie să fii logat pentru a povesta un comentariu.